ООС: бойовики вдарили артилерією по оселях у селі Водяне на Приазов’ї

оновлено

Упродовж минулої доби, 1 жовтня, в районі проведення операції Об’єднаних сил окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військ, у тому числі чотири рази – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.
Про це повідомив прес-центр ООС у ранковому зведенні.

Протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Зайцеве, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Водяне противник обстріляв з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а по опорних пунктах біля Луганського двічі відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм. Також по захисниках Луганського окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

За даними розвідки, минулої доби чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено та шість поранено.

“Також вчора надвечір російські окупанти цинічно, порушуючи будь-які правила ведення війни та норми загальнолюдської моралі, здійснили вогневий наліт на населений пункт Водяне. Ворог обстрілював житловий сектор цього села на Приазов’ї з артилерії калібру 122 мм, а також мінометів 82-го та 120-го калібру, витративши загалом 31 артилерійський снаряд та 16 мін. Обстріл вівся не по позиціях Збройних сил України, а по житловому сектору населеного пункту. Наслідки злочину російсько-окупаційних військ наразі уточнюються представниками української сторони СЦКК спільно з СММ ОБСЄ”, – сказано в повідомленні.

ОНОВЛЕНО. Як повідомила українська сторона СЦКК, обстріл Водяного бойовиками здійснювався у понеділок близько 17.40. Постраждалих немає.

“Групою офіцерів української сторони СЦКК, які прибули на місце обстрілу, з’ясовано, що вогонь вівся з напрямків населених пунктів Пікузи та Азов.
На місці обстрілу виявлено одинадцять вирв від влучання снарядів калібру 122 мм та одну вирву від снаряду калібру 152 мм. Внаслідок влучання 122 мм снарядів зруйнована будівля та пошкоджений контейнер.
Постраждалих серед військовослужбовців та цивільного населення не зафіксовано. Боєприпасів, що не вибухнули, не виявлено”, – сказано в повідомленні.

“Бойовики в черговий раз продемонстрували свої злочинні наміри дестабілізувати обстановку на лінії розмежування шляхом грубого порушення режиму припинення вогню. При чому в ролі цілей для застосування ними важких озброєнь все частіше виступають мирні населені пункти та об’єкти цивільної інфраструктури”, – заявили у штабі.

Від початку поточної доби, 2 жовтня, станом на 7:00, противник тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил. На Маріупольському напрямку – із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населених пунктів Водяне та Лебединське, а по опорних пунктах наших військ в районі Кримського – також із гранатометів. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Читайте також:
Вісім загиблих героїв вересня: ОБЛИЧЧЯ, ІСТОРІЇ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна