ВР: 11 із 14 потенційних кандидатів на виборах президента пропустили понад 80% голосувань

 

Народні депутати, які є потенційними кандидатами в президенти України, масово ігнорують голосування у Верховній Раді. Так, 11 із 14 політиків пропустили 80% голосувань у парламенті у вересні 2018 року.
Про це “Новинарні” повідомили в Комітеті виборців України, де ведуть моніторинг у рамках проекту “Дослівно”.

Так, Євген Мураєв не проголосував жодного разу за місяць, Вадим Рабінович узяв участь в 0,39% голосувань, Юрій Бойко – 8%, Юлія Тимошенко – 9%, Вадим Новинський – 11%, Олександр Вілкул – 13%, Валерій Купрій – 13%, Сергій Тарута – 15%, Михайло Добкін – 17%, Андрій Білецький – 17%, Олександр Шевченко – 19%, Віктор Чумак – 22%.
Дещо вищі показники голосувань в Олега Ляшка – 55% та Сергія Капліна – 70%.

Політики часто не голосували, хоч і були зареєтровані на пленарних засіданнях Ради.

“М. Добкін та В. Рабінович були зареєстровані на 17% засідань, О. Вілкул та О. Шевченко – на 50%, А. Білецький – 58%, О. Ляшко та В. Чумак – 75%, В. Купрій та С. Тарута – 83%, Ю. Тимошенко, Ю. Бойко, В. Новинський, С. Каплін – 100%. Є. Мураєв не був зареєстрований на жодному засіданні (дані письмової реєстрації)”, – йдеться в результатах моніторингу.

Загалом у вересні було проведено 12 пленарних засідань ВР, на яких відбулося 255 голосувань. Зокрема, щодо звільнення та призначення нових членів Центрвиборчкому.

“Показово, що абсолютна більшість вказаних політиків не брали участі в голосуванні (не натискали «за», «проти», «утримався») за постанову «Про звільнення з посади членів Центральної виборчої комісії». Крім того під час безпосереднього голосування за призначення 14 нових членів ЦВК голосували лише О. Шевченко, О. Ляшко, В. Чумак та С. Каплін. У той же час майже всі кандидати публічно закликали оновити склад ЦВК”, – зазначають експерти КВУ.

Читайте також:
Тимошенко не була на жодному засіданні комітету ВР.
Інші кандидати в президенти теж саботують

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна