Стрілянина на Печерську: поранено “копа”, вбито цивільного

оновлено

Близько 22-ї години в неділю, 30 вересня, по вулиці Лаврській у Печерському районі Києва сталася стрілянина. Поранено “копа”, вбито цивільного, який, імовірно, причетний до пограбування будинку. Грабіжники кинули в поліцію гранату.

Зі слів патрульних поліцейських, які патрулювали місто, чоловік у темному одязі перебігав дорогу в невстановленому місці перед їхнім автомобілем, при цьому дивно поводився і періодично присідав. Двоє поліцейських кинулися за ним, а у відповідь невідомий кілька разів вистрілив.

“У результаті патрульний отримав два поранення, його доставили в лікарню. Стрілець втік. Для його розшуку у Києві введено спеціальний оперативний план. На місці події працює слідчо-оперативна група, спецпризначенці та кінологи”, – повідомив начальник Головного управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко, якого цитує прес-служба відомства.

Поблизу місця перестрілки правоохоронці виявили мертвого чоловіка із вогнепальними пораненнями.

Крищенко розповів, що патрульні отримали виклик про допомогу: невідомі особи вдерлися у приватний будинок з метою пограбування. Нападники забрали деякі цінні речі та намагалися втекти.

“При спробі затримання вони відкрили вогонь по правоохоронцях та застосували гранату. Поліцейські у відповідь також застосували табельну вогнепальну зброю, однак зловмисникам вдалося зникнути. Крім того, при огляді території поблизу вчинення злочину на шляху їх відходу правоохоронці виявили мертвого чоловіка із вогнепальними пораненнями. Імовірно, вбитий причетний до нападу на приватний будинок. Згодом ми будемо розуміти, із якої саме зброї він застрелений”, – розповів Крищенко.

Керівник столичних поліцейських зазначив, що спеціальний оперативний план для розшуку і затримання зловмисників продовжує діяти. За тривогою піднятий особовий склад Печерського управління поліції, задіяні спецпризначенці, експерти-криміналісти та орієнтовані наряди в всіх районах столиці.

Постраждалому поліцейському лікарі надають необхідну допомогу.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.
Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, зазначили в ГУ НП.

ОНОВЛЕНО. Нічний напад в центрі Києва було скоєно на будинок, де проживає суддя Деснянського районного суду столиці Наталія Буша. Будинок у Печерському районі столиці і належить батькам судді. Суддя живе в ньому з чоловіком-адвокатом і маленькою донькою.
Про це повідомляє “Судово-юридична газета”.

Двоє нападників, озброєних вогнепальною зброєю, увірвалися в приватне домоволодіння і вимагали від сім’ї віддати гроші та інші цінності. Чоловікові судді при цьому прострелили ноги. На даний час він перебуває в лікарні.

Ідучи, злочинці хотіли кинути в будинок, де проживає суддя, гранату, але Наталія Буша буквально вмовила їх цього не робити, побоюючись, що дитина постраждає. Після цього суддя викликала поліцію і швидку допомогу.

Тікаючи з місця злочину злочинці зіткнулися з екіпажем патрульної поліції, відкрили вогонь по поліцейських і кинули в них гранату. Один із поліцейських отримав поранення.

Після перестрілки злочинцям вдалося втекти, однак незабаром поліцейські виявили тіло мертвого чоловіка з вогнепальними пораненнями. Зараз триває розшук другого злочинця.

Читайте також:
Поліція пострілом у ногу затримала поляка, який убив чоловіка
й порізав жінку на вулицях Києва

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна