Замкомроти “ДНР” і його вагітна коханка загинули від підриву на міні, – ЗМІ

 

Юрій Бутусов
журналіст, редактор сайту “Цензор.нет”

(FB)

27 вересня поблизу села Комінтернове (після декомунізації – Пікузи, – “Н“) під Маріуполем знищений на міні автомобіль “Нива” 9-го мотострілецького полку 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі.

На місці ліквідовані заступник командира роти 9-го полку, зрадник своєї Батьківщини Олег Сокуренко, позивний “Скіф”, а також фельдшер Ганна Чабанова, позивний “Сирена”. Важко поранені троє – позивні “Біс”, “Рашпіль” і “Шуруп”.

Чабанова любила постріляти з гранатомета по “укропах”, викласти фото у “Вконтакті” – але більше попозувати їй не судилося.

За офіційною версією, озвученою командуванням 1-го корпусу, “Нива” їхала за пораненим на передову, але була вражена протитанковою ракетою на тиловій дорозі.

Насправді, Сокуренко вирішив доставити на опорний пункт трьох своїх бійців на посилення свого відділення, а на зворотному шляху забрати пораненого найманця. За компанію Сокуренко, як зазвичай, взяв із собою свою подругу Чабанову, яка, за даними соцмереж противника, була на п’ятому місяці вагітності.

Їхали вночі, щоб їх не виявили, і по них насправді не стріляли. Вони підірвалися на міні.

чабанова анна-чабанова
<
>
Убита "ополченка ДНР" Ганна Чабанова "Сирена"

Противник складає казки про влучання ПТУРа, щоб звинуватити українців перед місією ОБСЄ в порушенні Мінських угод. Якщо визнати, що підрив стався на міні – то звинуватити українців не вдасться – адже це означає, що ніякого обстрілу і бути не могло. Значить на міну наїхали самі, значить самі й винні, а скільки міна там лежала і хто її встановив – невідомо, і довести неможливо. Хіба мало росіяни своїх бойовиків підірвали на Донбасі, починаючи з Бєднова?

Характер пошкоджень машини чітко показує мінний підрив і викриває черговий фейк російських генералів.

Яким чином у колії на тиловій дорозі опинилася міна – поки що невідомо.

Але відомо, що з нашого боку цю ділянку фронту захищає 503-й батальйон морської піхоти, одна з найкращих бойових частин ЗСУ.

503-й батальйон широко відомий тим, що чітко виконує Мінські угоди і строго бореться з порушниками режиму припинення вогню.

А коли забороняють стріляти… Правильно спрямовані і мотивовані міни діють інколи з власної ініціативи.

Читайте також:
Після “дружнього вогню” в “армії ДНР” побилися: два вбитих, понад 10 поранених, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна