Бойовики “ДНР” визнали екстремістами і заборонили “Свідків Єгови”

 

Бойовики “ДНР” визнали “екстремістським” і заборонили на підконтрольній собі території ОРДО міжнародне релігійне об’єднання “Свідки Єгови”.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення ухвалив так званий “верховний суд “Донецької народної республіки”, задовольнивши заяву “генпрокуратури ДНР” “у зв’язку із здійсненням цим релігійним об’єднанням екстремістської діяльності”.

У прес-службі “ВС ДНР” додали, що рішення вступило в силу після його проголошення 26 вересня, “є остаточним і оскарженню не підлягає”.

Раніше “верховний суд ДНР” терористичного угруповання визнав “екстремістськими” інформаційні матеріали “Свідків Єгови”, зокрема журнал “Вартова башта” і “Пробудись!”, та заборонив їх поширення в ОРДО.

Варто зазначити, що “єговістів” “ДНР” заборонила слідом за Росією. У 2017 році рішенням Верховного суду Російської Федерації діяльність релігійної організації “Управлінський центр Свідків Єгови в Росії” і всіх 395 місцевих релігійних організацій була визнана екстремістською і заборонена на території РФ.

Так само “Свідки Єгови” були заборонені в нацистській Німеччині у 1933-1945 роках.

В Україні діяльність “Свідків Єгови” дозволена з 1991 року. Станом на 2017-й налічувалося понад 140 тисяч українців – прибічників цієї біблійної течії.

Читайте також:
“Маємо лікувати рану Донбасу”. Чим живе релігієзнавець Козловський
після звільнення з полону

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна