Із Києва вирушив у перший рейс поїзд “чотирьох столиць”

 

Перший рейс поїзда “чотирьох столиць” Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига відправився у перший рейс 28 вересня 2018 року о 14:07 за київським часом заповнений трохи більш як на половину.
Про це повідомив журналістам керівник “Укрзалізниці” Євген Кравцов.

“На сьогоднішній рейс у нас заповненість 55%. Це дуже хороший показник як для запуску. Рентабельність міжнародного спрямування настає з 30% заповненості”, – сказав він.

Кравцов зазначив, що п’ята столиця – Таллінн – швидше за все, буде додана до маршруту поїзда наприкінці 2018-го – на початку 2019 року.

Вартість проїзду в поїзді з Києва до Риги станом на сьогодні становить у вагоні купе – 2248,41 грн., у вагоні СВ – 4487,21 грн.

Говорячи про низьку швидкість і вищу, ніж у авіакомпаній, вартість квитків на “поїзд чотирьох столиць”, Кравцов зазначив, що натомість поїзд зручний для тих, хто хоче відпочити в поїздці і перевезти більше багажу.

Поїзд був капітально відремонтований на підприємствах “Укрзалізниці”. У його складі – десять вагонів, з яких – дев’ять класу “купе” і один “люкс”. У шостому вагоні купе поділяються на чоловічі та жіночі.

“Я переконаний, що напрямок буде популярним і заповненість поїзда достатньою, щоб знизити тариф”, – сказав присутній на брифінгу заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Читайте також:
Укрзалізниця представила новий логотип

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна