Голова громради при МВС вважає, що в Україні “активістів не існує в природі”

 

Радник міністра внутрішніх справ, голова громадської ради при МВС Володимир Мартиненко заявив, що в Україні не існує “активістів”.
Відповідний допис він зробив у “Фейсбуці” 28 вересня після акції “Ніч на Банковій” та виступу під базою МВС, учасники яких вимагали розслідування багатьох нападів на громадських активістів.

“У нас в країні “активістів” не існує в природі. І особливо в Кримінальному кодексі. Тому, мабуть, і злочинів проти них не може бути з огляду на саме ці дві причини”, – стверджує Мартиненко, який потрапив до громадської ради МВС від ГО “Громадська спілка “Центр запобігання та протидії корупції”.

Він також вважає, що не слід виносити на перше місце за черговістю розслідування злочинів проти “обігрітих сонцем”.

“І ще одне. Я категорично проти, коли хтось десь і колись громадян моєї країни ділить по сортах на більш “обігрітих сонцем” і “другосортних”, по яких злочини розслідувати треба потім, після того, як розслідують по перших.
Це стосується всіх. І тих, хто вимагають розслідувати, і, особливо, тих хто розслідує.
Всі громадяни моєї країни рівні. І злочини розслідувати необхідно всі, а не тільки ті, про які виходять на “ніч протесту” до півночі (бо далі спати хочеться і замовник не продовжив)”, – висловив свою думку голова громради при МВС.

Читайте також:
Що дала “Ніч на Банковій”: плюси, мінуси, конспірологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна