Через облиті лайном автівки посольство РФ спрямувало до МЗС України ноту протесту

 

Посольство Росії в Києві спрямувало ноту протесту МЗС України через пошкодження майна співробітників дипломатичної місії.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві на сайті посольства, оприлюдненій 27 вересня.

У заяві сказано, що 27 вересня біля будинку Торгового представництва Російський Федерації в Києві “невідомими особами була проведена хуліганська акція, в ході якої на територію установи були кинуті димові шашки, нанесені образливі написи на його огородженні, а також завдано збитків автотранспорту російських дипломатів”.

Російська дипмісія заявляє, що співробітники патрульної поліції і Національної гвардії України мовчки спостерігали “за безчинствами радикал-націоналістів, які розперезалися”, нічого не роблячи.

Дії активістів у посольстві РФ назвали “грубим порушенням положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини, згідно з якою приймає держава зобов’язана забезпечувати захист акредитованих у ній дипломатичних представництв від усякого вторгнення, шкоди, порушення спокою або образи її гідності”.

Відтак посольство РФ очікує від української сторони публічного засудження “цієї варварської витівки” та вжиття заходів для розслідування злочину, відшкодування збитків і забезпечення безпеки російських представництв на території України.

Як інформувала “Новинарня“, надвечір 27 вересня праві активісти біля будівлі Торгового представництва РФ у Києві облили лайном три автівки дипломатів РФ із дипномерами, пробили їм шини, відірвали номерні знаки та кинули не територію петарди й димові шашки.
Таким чином активісти долучилися до “проводів” голови “Россотруднічества” Костянтина Воробйова (у будівлі відбувався бенкет з цього приводу).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна