Судді “ВС ДНР”, яка виносить смертні вироки, в Україні дали 10 років заочно

 

Суддя так званого “Верховного суду ДНР” отримала вирок – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна – у заочному процесі.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив прокурор Донецької області Євген Бондаренко в четвер, 27 вересня.

“54-річна жінка з 2000 року працювала суддею, а після проведення на території Донецької області незаконного референдуму та створення псевдореспубліки «ДНР», у січні 2015 року вона погодилася співпрацювати з окупантами та була призначена на посаду так званого «судді Верховного суду ДНР»”, – написав він у “Фейсбуці”.

За словами прокуратура, зловмисниця, всупереч Конституції України та чинного законодавства, виносила незаконні постанови та вироки – зокрема, брала участь у розгляді справи “військового трибуналу ДНР” при “Верховному суді ДНР”, де громадянина засудили до смертної кари.

Судовий процес над псевдосуддею був заочним, оскільки вона перебуває на непідконтрольній території.

Прокурор Донеччини не уточнив, за якою статтею ККУ засудили неназвану зловмисницю та в якому суді області.

За даними “Новинарні“, ідеться про колишню суддю Апеляційного суду Донецької області Людмилу Стратейчук. Її почали судити заочно в березні 2017 року. Тоді прокуратури Донеччини називала особу зловмисниці, яка з 2015 року перейшла на бік “ДНР” та стала “суддею Верховного суду” квазіреспубліки.

“Під час виконання своїх обов’язків, діючи всупереч Конституції України та чинного законодавства України, перебуваючи у Донецьку, Стратейчук Л. З., виступаючи у ЗМІ, що працюють на бойовиків, зазначила про створення військового трибуналу терористичної організації “ДНР” при “верховному суді ДНР” та розповіла про винесення трибуналом першого смертного вироку”, – інформувала 2017 року обласна прокуратура.

Таким чином, обвинувачувана вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України (“створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності…”).

Максимальна міра покарання за цією статтею – 15 років позбавлення волі.

Читайте новину за 2016 рік:
 “Суди ДНР” почали виносити смертні вироки

Екс-начальника міліції Красного Лиману за співпрацю з “ДНР”
засудили до 8 років тюрми заочно

Читайте також:
Суддю, яка в “ДНР” винесла смертний вирок, на Донеччині судять заочно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна