Президент Польщі Дуда в ООН нагадав про зобов’язання перед Україною за Будапештським меморандумом

 

Президент Польщі Анджей Дуда, виступаючи в середу, 27 вересня, на Генасамблеї ООН, заявив, що Організація допустила порушення Будапештського меморандуму, згідно з яким Росія, США і Велика Британія гарантували Україні територіальну цілісність після приєднання Києва до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

“Для того щоб міжнародне співтовариство поважали, дуже важливо дотримуватися зобов’язань і обов’язків, які ми взяли на себе. Із сумом хотів би звернути увагу на події у сфері безпеки в нашому регіоні – Центральній та Східній Європі. Лише в останні кілька років ми стали свідками явного порушення Будапештського меморандуму, який гарантував територіальну цілісність України в обмін на мирне і добровільне ядерне роззброєння”, – сказав лідер Польщі, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

“Рівною мірою нас непокоїть розміщення ракетних установок подвійного призначення поблизу наших кордонів. Усе це призводить до значного погіршення безпеки в регіоні”, – додав він.

Читайте також:
Дуда у Вашингтоні: просить США облаштувати в Польщі
військову базу “Форт Трамп”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна