У четвер США передадуть Україні катери типу Island

 

На четвер, 27 вересня, запланована передача Україні двох катерів типу Island від Берегової охорони США.
Як повідомляє “Український мілітарний портал”, відповідна церемонія відбудеться на військово-морській базі в Балтиморі, на ній будуть присутні президент України Петро Порошенко та віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер.

Зазначається, що ці “Айленди” оснащені бойовими модулями, які були придбані в рамках програми підтримки України Пентагоном.

Згідно з домовленостями, американські патрульні катери передаються ВМСУ на безоплатній основі. При цьому українська сторона забезпечить 100-відсоткову передоплату загальної вартості супутніх послуг у розмірі 10,1 млн. доларів на термін до 18 місяців.

Перед цим 11 червня в Києві відбулася конференція з визначення основних умов контракту щодо передачі катерів “Айлендів” від США.

Катери класу Island будувалися на верфі Bollinger Shipyards у Локпорті (штат Луїзіана) в 1985-1992 роках ц кількості 49 корпусів (бортові номери WPB 1301-1349) для Берегової охорони США.

Їхня водотоннажність – 168 тонн, довжина – 34 метрів, швидкість- до 29,5 вузлів, екіпаж – 16 осіб.
Озброєння: 25-мм автоматична артилерійська установка Mk 38 Bushmaster, 12,7-мм кулемети М2НВ.
Штатно катери оснащені РЛС загального виявлення AN/SPS-73 та моторним човном.

Як інформувала “Новинарня“, 24-27 вересня президент Петро Порошенко перебуває у США з візитом.

Читайте також:
ВМСУ готуються отримати від США два катери “Айленд”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна