Росія проведе на півдні та в Криму масштабні навчання в небі й на морі

 

Понад півсотні літаків і близько десятка кораблів Чорноморського флоту РФ візьмуть участь у навчаннях в окупованому Криму та на півдні Росії.

Про це в понеділок, 24 вересня, розповів начальник прес-служби Південного військового округу Росії Вадим Астаф’єв, повідомляє видання “Крим.Реалії”.

За його словами, на навчаннях буде задіяно понад 1 тисячу військовослужбовців, більш ніж 50 літаків дальньої, оперативно-тактичної, штурмової авіації, в тому числі літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50, надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, а також близько 10 кораблів Чорноморського флоту.

На першому етапі ескадрильї оперативно-тактичної авіації перебазовуються з Ростовської області в окупований Крим, де протягом тижня вони проведуть навчання з дивізією ППО і кораблями Чорноморського флоту.

“Льотчикам треба буде вразити щити-мішені, встановлені в морі, і реальні крилаті ракети берегових ракетних комплексів Чорноморського флоту. Крім того, льотний склад авіаційного з’єднання в рамках навчань відпрацює складний елемент дозаправки в повітрі і проведе повітряний бій з авіаційним угрупованням умовного противника чисельністю до 30 літаків”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, у вересні на сході Росії пройшли навчання “Восток-2018”, які стали найбільшими з 1981 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна