Конституційний Суд уперше з часів Майдану працює в повному складі

 

Президент Петро Порошенко заявляє, що вперше з часів Революції гідності Конституційний Суд України має можливість працювати в повному складі.
Про це він сказав у понеділок, 24 вересня, під час спеціального пленарного засідання КС, в рамках якого відбулася урочиста церемонія складання присяги новопризначеними суддями суду Іриною Завгородньою та Олегом Первомайським.

“Я дуже тішуся, тому що зараз існує дуже конструктивна атмосфера всередині Конституційного Суду. І нові судді себе показали з найкращого боку”, – сказав Порошенко, якого цитує прес-служба АП.

“Вперше з часів Революції гідності Конституційний Суд нарешті буде мати можливість працювати в повному складі”, – зазначив президент.

Фото: прес-служба президента

Цього дня Ірина Завгородня та Олег Первомайський склали присягу як судді КС. Голова Суду Станіслав Шевчук вручив новопризначеним суддям атрибути судді – мантію та нагрудний знак.

Під час виступу в КС президент Петро Порошенко наголосив, що доля законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо закріплення європейського та євроатлантичного напрямку нині в руках суддів Конституційного Суду, і слід прискоритися з розглядом.

“Думаю, що зараз, коли доля законопроекту у ваших руках, ми також зможемо зробити все можливе, щоб найближчим часом ми мали можливість розглянути у першому читанні у Верховній Раді конституційні зміни і на наступній сесії прийняти його в цілому”, – сказав Порошенко під час спеціального пленарного засідання КСУ.

Як повідомляла “Новинарня“, 20 вересня Верховна Рада призначила Ірину Завгородню (суддя Вищого спеціалізованого суду; подана БПП) та Олега Первомайського ( доцент кафедри громадянського права КНУ ім. Т. Шевченка; “Народний фронт”) суддями Конституційного Суду України.

Загалом Конституційний Суд складається з 18 суддів, шість із яких призначаються за квотою Ради. Досі чотири роки парламент не міг ухвалити рішення про призначення ще двох кандидатів за своєю квотою.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.