Рада змінила бюджет для підтримки політв’язнів Кремля

 

Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2018 рік для надання соціальної та адвокатської допомоги родинам українських політв’язнів у Росії, окупованому Криму та ОРДЛО.
Як передає “Новинарня“, на вечірньому засіданні в четвер, 20 вересня, закон “Про внесення зміни до додатка №3 до Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” (№9026) підтримали 249 депутатів.

“Ще одна хороша новина дня (для мене взагалі принципова) – парламент вніс зміни до держбюджету на 2018 рік і розблокував соціальну й адвокатську допомогу родинам політв’язнів Кремля”, – прокоментувала перша заступниця голови ВР Ірина Геращенко.

Вона подякувала фракціям БПП, “Народний фронт”, “Батьківщина”, “Самопоміч”, РПЛ та позафракційним за голосування.

Поправки до бюджету передбачають “заходи щодо захисту і забезпечення прав та інтересів, соціальної реабілітації осіб, позбавлених особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та/або органами влади Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України та/або території Російської Федерації у зв’язку з громадською або політичною діяльністю вказаних осіб, а також підтримки зазначених осіб та членів їх сімей, у тому числі відшкодування витрат, пов’язаних із їх відвідуванням, надання особам, позбавлених особистої свободи, та членам їх сімей правової допомоги, медичних та соціальних послуг, виплату державних стипендій імені Левка Лук’яненка”.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

“Тепер очікуємо від уряду розблокування виплат на адвокатську і соціальну допомогу родинам бранців Кремля. Сподіваюся, Кабмін у найкоротші терміни проведе всі необхідні процедури для реальної підтримки родин незаконно утримуваних українців. Зокрема, й визначить стипендіатів стипендії імені Левка Лук’яненка, на виконання відповідного указу президента Порошенка”, – додала Геращенко.

Як інформувала “Новинарня“, у липні президент заснував премію ім. Лук’яненка для підтримки українців у російському полоні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна