Рада призначила ще двох суддів Конституційного Суду

 

Верховна Рада призначила двох суддів Конституційного Суду за квотою парламенту – це Ірина Завгородня та Олег Первомайський.

За відповідне рішення на вечірньому засіданні проголосували 232 народних депутати.

Як заявив попередньо голова Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич, загалом Конституційний Суд складається з 18 суддів, шість із яких призначаються за квотою Ради. Але вже чотири роки парламент не міг ухвалити рішення про призначення ще двох кандидатів за своєю квотою.

За словами Князевича, на посади суддів КСУ претендували чотири кандидати,які запропоновані від фракцій.
Зокрема, від Блоку Петра Порошенка – суддя Вищого спеціалізованого суду Ірина Завгородня та викладач на юридичному факультеті КНУ ім. Т. Шевченка Наталія Якимчук.
Від фракції “Народний фронт” – доцент кафедри громадянського права КНУ ім. Т. Шевченка Олег Первомайський та від фракції “Батьківщина” – суддя Верховного Суду Микола Короткевич.

За процедурою, спочатку депутати мали провести рейтингове голосування, а потім загалом проголосувати за тих двох, хто набрав найбільше голосів.

До фіналу вийшли Завгородня і Первомайський, які набрали 223 і 238 голосів відповідно, передає “Українська правда”.

Читайте також:
Конституційний Суд відновив соцгарантії “чорнобильцям”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна