Під ВР сталася штовханина через законопроект про українські паспорти для добровольців

 

Уранці в четвер, 20 вересня, під Верховною Радою активісти “Національного корпусу” і “Нацдружин” влаштували штовханину з поліцією, вимагаючи ухвалити законопроект №3433 та надати українське громадянство добровольцям-іноземцям.

На мітинг під ВР зібралося кілька сотень правих активістів у камуфльованому одязі із символікою партії “Нацкорпус” та “Національних дружин”.

Лідер партії, нардеп Андрій Білецький заявив: “Якщо ми не відстоїмо людей, які потом і кров’ю довели, що вони – українці, якщо ми не відстоїмо наших побратимів, то зневага, яку буде відчувати весь світ, ляже не тільки на Порошенка і цей парламент, а й на всю українську націю”.

За його словами, ідеться про 400-450 людей, які потребують громадянства України і перед якими “маємо виконати свій обов’язок до кінця”.

Як інформує партійна прес-служба, Білецький висловив переконання у тому, що треба “зробити все до останку”, щоб іноземні добровольці отримали громадянство України.

Учасники акції намагалися прорвати кордон поліцейських, щоб наблизитись до приміщення парламенту, відтак виникла штовханина між ними і правоохоронцями. При цьому “нацдружинники” кинули кілька петард.

“Під час забезпечення правопорядку співробітник поліції, зачепившись за металеве огородження, отримав травму ноги”, – зазначили в прес-службі поліції Києва.

На даний час біля Верховної Ради перебувають 1200 правоохоронців та 800 мітингувальників. Ситуація наразі спокійна та контрольована, додали в ГУ НП.

Читайте також:
У Києві відкрили меморіал білорусам, загиблим за Україну

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна