Доба ООС: 24 обстріли, по ВОПах на Луганщині били міномети й ПТРК

 

Упродовж минулої доби, 19 вересня, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.
Про це йдеться в ранковому зведенні Об’єднаних сил.

“Окупанти 24 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому противник чотири рази застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями”, – зазначається в повідомленні.

Зокрема, протягом минулої доби ворог обстрілював українські позиції в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Луганське, Світлодарськ, Піски, Невельське, Мар’їнка, Новомихайлівка, Березове, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

“Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, вдень з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Лебединське та Водяне. Опорний пункт наших військ біля Кримського противник також обстріляв уже ввечері з міномету 120-го калібру. Крім того, під вогонь протитанкового ракетного комплексу потрапила позиція Об’єднаних сил неподалік Луганського, – йдеться у зведенні.

В ході бойового зіткнення один військовослужбовець Об’єднаних сил був поранений.

За даними розвідки, одного бойовика російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та трьох поранено.

З початку поточної доби (20 вересня, станом до 7:00) противник двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське та Чермалик. Втрат серед особового складу ЗСУ немає.

Читайте також:
Сержанти ЗСУ Матвієнко і Ткачов загинули під Луганським
унаслідок обстрілу зі 120-го міномета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна