Держава відсудила в подруги Януковича дитячий табір на Київщині, де отруїлися діти

 

Верховний Суд повернув у державну власність дитячий санаторій “Славутич” у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області, який належав співмешканці екс-президента Віктора Януковича Любові Полежай.

Про це ввечері 19 вересня повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“Верховний Суд підтримав принципову позицію ГПУ щодо викрадення у держави 6 тис. кв. м дитячого санаторію, розташованих у мальовничому куточку Київщини на березі Канівського водосховища. Всі інтриги і маневри подолані. Любов Полежай і К – на вихід. Держава повернула законні права”, – написав він у “Фейсбуці”.

Як відомо, ТОВ “Дитячий оздоровчий табір санаторного типу “Славутич” належав благодійному фонду “Дорога майбутнього” Любові Полежай – жінки, яка жила з Віктором Януковичем у Межигір’ї, коли він був президентом.

Як інформувала “Новинарня“, 2 липня в приватному дитячому таборі “Славутич” у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району на Київщині 11 вихованців із групи гімнастичної школи Дерюгіної потрапили до медичного ізолятора з ознаками отруєння. Ще одна дитина, 8-річна дівчинка Маргарита Лукашук, впала в кому та була госпіталізована до реанімації у Київ.
Вона потерпала від розладу травлення, загальної слабкості, блювоти. Дитина знепритомніла, в неї почалися судоми. Дівчинку підключили до апарату штучної вентиляції легень. Надалі Марго мала серцеву й легеневу недостатність.
Маргарита померла 12 вересня.
Згодом у МОЗ заявили, що 8-річна гімнастка впала в кому не через отруєння.

За фактом отруєння дітей у “Славутичі” відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна