ООН фіксує зростання числа цивільних жертв на Донбасі й нарікає на ЗС України

 

За три місяці на Донбасі моніторингова місія ООН зафіксувала 105 жертв серед цивільного населення. З них — 12 загиблих та 93 поранених.
Доповідь охоплює період з 16 травня до 15 серпня 2018 року.

Про це йдеться у 23-й доповіді Верховного комісара ООН з прав людини.

За цей час загальна кількість жертв внаслідок обстрілів і вогню з піхотних озброєнь зросла на майже 30% порівняно з попередніми трьома місяцями (коли було зафіксовано 19 загиблих і 62 поранених).

“Більшість із цих інцидентів припала на період із середини травня до кінця червня. 50% жертв були спричинені обстрілами або вогнем із легких озброєнь, причому більшість із них була зафіксована на території, яка контролюється озброєними групами і може бути спричинена діями уряду”, – йдеться у доповіді.

В ООН наголосили, що після 1 липня, коли набуло чинності “хлібне перемир’я”, чисельність жертв серед цивільного населення значно скоротилася.

У серпні представництво ООН в Україні повідомляло, що з початку “кризи на сході України” понад 3000 цивільних осіб – чоловіків, жінок та дітей – загинули, ще більше 9000 цивільних було поранено.

Читайте також:
У 2018 році на Донбасі вдвічі менше цивільних жертв, з 1 липня – нуль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна