Сирія випадково збила російський військовий літак із 14 людьми на борту. ОНОВЛЕНО

оновлено

Російський літак-розвідник Іл-20 із військовими на борту був випадково збитий ракетою, яку випустили урядові сирійські сили.
Про це повідомляє CNN з посиланням на інформацію з міноборони США.

Згодом це визнало і МО Росії.

За інформацією американського телеканалу, сирійські системи ППО намагалися відбити ракетний удар Ізраїлю, та одна із сирійських ракет влучила у російський військовий літак.

Сполучені Штати дізналися про інцидент, коли сирійські військові передавали на міжнародній частоті радіозв’язку сигнал екстреного пошуку й порятунку.

Пізніше США отримали пряме повідомлення від іншої країни про тип літака та обставини інциденту. Чиновники Пентагону не називають цю країну, але, ймовірно, Росія – єдина країна, яка б точно знала, який тип літака був збитий.

Представник Пентагону повідомив, що ракети були випущені не американськими військовими, але офіційно відмовився говорити про те, хто стояв за ударами.

Представник Ізраїльських сил оборони відмовився коментувати інформацію про ракетні удари.

Варто зазначити, що сирійські війська ймовірно збили Іл-20 російськими ж системами ППО, які надала їм Москва.

Російські ЗМІ підтверджують, що над Середземним морем зник літак Іл-20 із 14 військовими на борту.

За даними міноборони РФ, 17 вересня близько 23:00 при поверненні на авіабазу Хмеймім над акваторією Середземного моря за 35 км від узбережжя Сирії зник зв’язок з екіпажем російського літака Іл-20.
“Відмітка Іл-20 на радарах управління авіацією зникла в ході атаки чотирьох ізраїльських літаків F-16 по сирійських об’єктах в провінції Латакія”, заявили в МО РФ.
У цей же час російські радіолокаційні засоби контролю повітряного простору нібито зафіксували пуски ракет із французького фрегата Auvergne, що перебував у цьому районі.

За словами російських військових, “відмітка Іл-20 на радарах управління авіацією зникла в ході атаки чотирьох ізраїльських літаків F-16 по сирійським об’єктах в провінції Латакія”.

Наразі росіяни проводять пошукову операцію, доля екіпажу і людей, які перебували на борту, поки невідома.

Міністерство збройних сил Франції заявило про те, що французькі війська не мають відношення до інциденту з російським Іл-20. Про це повідомила газета France Soir з посиланням на джерело в оборонному відомстві.

ОНОВЛЕНО. Російський військовий літак-розвідник Іл-20 був збитий зенітним ракетним комплексом С-200, що належить сирійській системі ППО.
Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, повідомляє ТАСС.

За словами генерала Конашенкова, російським літаком нібит оприкривалися винищувачі F-16 Ізраїлю, які завдавали авіаударів по цілях у провінції Латакія.

“Прикриваючись російським літаком, ізраїльські льотчики підставили його під вогонь засобів ППО Сирії. В результаті Іл-20, у якого ефективна відбиваюча поверхня на порядок більша, ніж у F-16, був збитий ракетою комплексу С-200″, – сказав Конашенков.

Він додав, що ізраїльські літаки завдавали ударів у районі міста Латакія і навмисно створили небезпечну ситуацію для надводних кораблів і повітряних суден, що перебували в цьому районі.

“Бомбометання виконувалося неподалік від місця перебування французького фрегата Auvergne і в безпосередній близькості від літака Іл-20 ВКС Росії, який заходив на посадку”, – сказав Конашенков.

За його словами, РФ розцінила дії Ізраїлю як ворожі і залишає за собою право на дії у відповідь.

Читайте також:
У Сирії розбився російський транспортний літак, понад 30 жертв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна