Поліція оголосила підозру екс-бойовику, який був наглядачем у Донецькому СІЗО

 

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому бойовику, який на початку 2015 року наглядав за ув’язненими в Донецькому СІЗО.
Як передає “Новинарня“, про це поінформував відділ комунікації ГУ Нацполіції
Донецької області.

“В Мар’їнці був затриманий екс-працівник слідчого ізолятора окупованого Донецька. 31-річний чоловік прийшов на службу в січні 2015 року, коли саме йшли запеклі бої, бойовики намагалися захопити нові території, зокрема Дебальцеве.
Упродовж місяця він походив стажування на посаду інспектора з нагляду за ув’язненими в слідчому ізоляторі №5 м. Донецька. За новобранцем закріпили наставника та видали спецзасіб «Терен».
В обов’язки стажера входило стежити за арештантами у вічко. Але він мав допуск не до всіх блоків. Так, він чув, що в окремому блоці утримуються українські військові та міліціонери, які не перейшли на бік терористів.
На початку служби чоловіку пообіцяли 3500 гривень зарплатні, однак грошей він так і не побачив, як й інших преференцій та військового квитка. Тому найманець покинув роботу, а пізніше приїхав на територію, підконтрольну Україні, у Мар’їнку”, – ідеться в повідомленні.

Наразі колишній учасник НЗФ розкаюється та співпрацює зі слідством.

Йому та іншим бойовикам загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України – “створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності”.

Загалом цього тижня поліція Донеччини притягнула до кримінальної відповідальності шість бойовиків, зазначили в ГУ НП.

Читайте також:
На Вінничині зловили бойовика “ДНР”, що катував полонених. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна