Найбільший ритейлер США зняв із продажу футболки “СРСР” після скарг із Балтії

 

Найбільший американський ритейлер Walmart припинив продаж футболок з символікою СРСР після скарги євродепутатів із Латвії, Литви та Естонії.

Про це повідомила в соцмережі депутатка Європейського парламенту від Латвії Інесе Вайдере (правоцентристська партія Vienotība – “Єдність”, що входить до урядової коаліції).

“Справді приємно, що керівництво однієї з найбільших мереж роздрібної торгівлі у США було настільки етичним і толерантним, відкликавши з продажу відповідні продукти з символами Радянського Союзу”, – заявила Вайдере, поширивши у “Фейсбуці” відповідь Walmart на бланку компанії.

На початку вересня група депутатів, які представляють у Європарламенті Латвію, Литву й Естонію, закликали найбільшу роздрібну мережу США Walmart припинити продаж футболок із символікою “тоталітарного режиму, який убив мільйони людей”.

18 вересня стало відомо, що компанія зняла з продажу зазначені футболки.
Водночас, як зазначає агенція LETA, торговельна мережа прибрала лише згадані в спрямованої їй скарзі майки, але залишила інші товари з символікою “СССР”.

Як інформувала “Новинарня“, німецька компанія Adidas випустила серію спортивного одягу із символікою СРСР напередодні чемпіонату світу з футболу-2018 Росії. Після – запуску кампанії #StopAdidas – численних звернень з Литви та України виробник зняв з продажу “радянську” спортивну форму.

У країнах Балтії, а також в Україні заборонено публічне використання радянської символіки.

Читайте також:
Командира частини Нацгвардії, яка носила прапори СРСР, понизили в посаді

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна