Порошенко підписав указ щодо припинення договору про дружбу з Росією

 

Президент Петро Порошенко підписав указ “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року «Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією»”.
Відповідно до рішення РНБОУ, підтримано пропозиції МЗС щодо припинення Україною дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба Банкової в понеділок, 17 вересня.

“Міністерство закордонних справ України має заявити Російській Федерації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року, відповідно до статті 40 цього Договору та внести у встановленому порядку на розгляд Президентові України проект Закону України щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.
Також, відповідно до рішення РНБОУ, МЗС має поінформувати Організацію Об’єднаних Націй, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією, підписаного 31 травня 1997 року, та підстави припинення”, – ідеться в повідомленні.

Як пояснила представник президента у Верхній Раді Ірина Луценко під час погоджувальної ради ВР 17 вересня, на засіданні Радбезу “було погоджено позицію держави щодо не продовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією”.
Відтак до 30 вересня Російську Федерацію буде поінформовано нотою МЗС України, а главою держави буде внесений до парламенту відповідний законопроект у відповідності до статті 24 Закону України “Про міжнародні договори України”.

Читайте також:
Порошенко про великий договір з Росією: він не розривається,
а не продовжується

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна