СММ ОБСЄ фіксує порушення відводу “Градів” з обох боків лінії фронту

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 21 систему залпового вогню БМ-21 “Град” недалеко від окупованого проросійськими терористами Луганська.
Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за 14 вересня.

Зберігання озброєння, забороненого Мінськими угодами, з порушенням ліній відводу зафіксували за допомогою безпілотника моніторингової місії 12 вересня.

Зокрема, 14 систем БМ-21 “Град” (калібру 122 мм) були помічені поблизу н. п. Хрустальний (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська), ще сім – недалеко від н. п. Міусинськ (62 км від Луганська).

“Того ж дня за межами відводу ліній, але поза виділеними місцями зберігання озброєння, безпілотник виявив один танк (невстановленого типу), 23 буксирувані гаубиці (чотири 2А36 “Гіацинт-Б”, 152 мм; чотири Д-30 “Жаба”, 122 мм; 15 2А65 “Мста-Б”, 152 мм) та 10 самохідних гаубиць (2С1 “Гвоздика”, 122 мм) поблизу Хрустального, а також 15 танків (невстановленого типу), 10 самохідних гаубиць (2С1), 12 буксируваних гаубиць Д-30) і чотири зенітних ракетних комплекси (9K35 “Стріла”-10) біля Міусинська”, – повідомили в ОБСЄ.

При цьому в підконтрольних Україні районах спостерігачі ОБСЄ зафіксували вісім РСЗВ БМ‑21 “Град”, що стояли біля н. п. Малинівка (82 км на північ від Донецька) в порушення ліній відводу.

Читайте також:
Окупанти масово застосовують важкі міномети,
але за добу мають п’ять осіб убитими

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна