Отруєння протестувальника: безконтактного активіста Pussy Riot Верзілова лікують у Берліні

 

Російський активіст групи Pussy Riot Петро Верзілов втратив зір, слух і здатність ходити у зв’язку з імовірним отруєнням минулого тижня, але його стан покращився після лікування в Німеччині.

Про це інформує Reuters з посиланням на слова одного з учасників Pussy Riot.

Верзілов прибув до Німеччини на спеціальному медичному транспортному літаку пізно в суботу, 16 вересня. Його доставили до берлінської клініки “Шаріте”.

“Йому краще. Все гаразд. Лікарі тут прекрасні”, – повідомила з лікарняної палати член групи Вероніка Нікульшина.

“Я вірю, що його навмисно отруїли і що це була спроба залякати або вбити його”, – розповіла дружина Верзілова Надія Толоконнікова – одна з лідерок групи Pussy Riot, яка відбувала ув’язнення за акцію 2012 року “Богородице, Путіна прожени!”

30-річний Верзілов був членом арт-групи “Війна”, а пізніше – групи Pussy Riot. У 2014 році учасники цієї групи заснували онлайн-видання “Медіазона”, а Верзілов став його видавцем.

15 липня 2018 року під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу в Москві Верзілов та інші члени Pussy Riot влаштували на стадіоні “Лужники” акцію “Міліціонер вступає в гру”, вибігши на поле в поліцейській формі, на знак протесту проти поліцейського свавілля в РФ. У цей час на ВІП-трибуні був присутній президент Росії Володимир Путін.

Читайте також:
Pussy Riot у хмарочосі Трампа вивісили величезний банер
із закликом звільнити Сенцова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна