Волкер порівняв Донбас зі Сребреницею та закликав Росію забрати своїх маріонеток

 

Спецпредставник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявляє, що ситуація на Донбасі буде й надалі нестабільною, доки там перебуватимуть російські сили та існуватимуть маріонеткові утворення “ДНР” і “ЛНР”.

Як передає УНІАН, про це дипломат сказав на конференції YES у Києві 15 вересня.

Він сказав, що вбивство Захарченка вказує на важливість встановлення “миру і безпеки на Донбасі”.

“До того часу, поки там знаходяться російські сили, маріонеткові формування і окупація продовжуватиметься, обстановка буде нестабільною”, – зазначив Волкер.

За його словами, після вбивства Захарченка ситуація на території, контрольованій Росією, не зазнала ніяких змін.
Зокрема, зазначив спецпредставник США, “Росія продовжує контролювати збройні сили на Донбасі, маріонеткові утворення та продовжує чинити тиск на Україну, і продовжує гарячий конфлікт”.

Він додав, що на лінії розмежування ситуація “не затихла”, бо бойові дії продовжуються із застосуванням мінометного, артилерійського, танкового і снайперського вогню.

Також він зазначив, що в середньому кожні три дні на Донбасі гине один український боєць.

Волкер сказав, що війна призводить до “катастрофічних наслідків для місцевого населення”.

“Більше 10 тисяч осіб загинуло – це більше, ніж у Сребрениці. Понад 1,5 мільйона осіб були переміщені. Це, напевно, найбільше переміщення європейського населення з часів Другої світової війни”, – сказав Курт Волкер.

Як відомо, різанина в Сребрениці під час розпаду колишньої Югославії відбулася в 1995 році, в результаті цього військового злочину було вбито близько 8 тисяч боснійських мусульман – чоловіків та хлопчиків.

Читайте також:
США закликали Україну продовжити дію закону про “особливий статус” ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна