Росія розпалює конфлікти в екс-республіках СРСР, які не увійшли до НАТО, – Меркель

 

Росія дестабілізує обстановку в багатьох країнах пострадянського простору.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи перед німецькими військовослужбовцями, які дислоковані в литовському місті Рукла, передає “Німецька хвиля“.

“Ми бачимо, що, по суті, майже всі колишні радянські республіки, що не входять до складу ЄС і НАТО, стикаються з внутрішніми конфліктами, породженими Росією”, – сказала глава німецького уряду.

Сьогодні всі ці держави зайняті відновленням своєї територіальної цілісності, оскільки Росія або відокремила частини їхніх територій, або розпалила там конфлікти, додала Меркель. Як приклади вона назвала ситуацію в Україні, Грузії, Вірменії, Молдові та Азербайджані.

Підрозділи бундесверу, розташовані в країнах Балтії в рамках місії НАТО, необхідні для стримування гібридної війни, яку веде Росія. До цієї війни відносяться і кібератаки, зазначила Ангела Меркель.

У країнах Балтії та Польщі на ротаційній основі наразі розміщені більше 4500 солдатів і офіцерів НАТО.

Як інформувала “Новинарня“, канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель на початку листопада здійснить візит в Україну.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна