Залякування на Азові: російський катер влаштував фальш-таран судну ДПСУ. ВІДЕО

 

В Азовському морі російський прикордонний катер створив провокаційні дії, небезпечно маневруючи поряд з українським катером Морської охорони ДПСУ.
Про це повідомив прес-центр Держприкордонслужби України вдень 14 вересня.

Зазначається, що цього дня в районі Довжанської коси в ході несення служби катер Маріупольського загону морської охорони виявив російський прикордонний сторожовий катер типу “Мангуст”.

Під час опитування російський екіпаж повідомив, що слідує згідно із завданням, однак після цього змінив курс та вирушив у напрямку українського катера.

При цьому він здійснював небезпечні маневри і наблизився на декілька метрів до катера Держприкордонслужби.

Росіянам порекомендували змінити курс, на що вони знову відповіли небезпечним маневром, створюючи небезпечні умови навігації. Згодом російський прикордонний сторожовий катер все ж змінив напрямок руху.

“Такими діями екіпаж прикордонної служби ФСБ Росії порушив вимоги Міжнародних правил запобігання зіткненням суден у морі та намагався створити провокаційні дії”, – заявили в ДПСУ.

Як інформувала “Новинарня“, цього тижня на базу в Бердянськ для оборони української акваторії Азовського моря прибули нові катери ВМСУ типу “Гюрза-М”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна