Учителя Голдсберга, який “сцить на могили АТОвців”, повторно звільнили зі школи

 

Скандальний вчитель інформатики з Краматорська Олександр Голдсберг під тиском громадськості вдруге втратив роботу через свій антиукраїнський допис у соцмережі зі словами “Я посцю на могили воїнів АТО”.
Про це “Новинарні” 14 вересня повідомив місцевий активіст Максим Потапчук, голова ГО “Лібері Лібераті”.

У листопаді 2017 року він уже звільнявся з посади за власним бажанням, однак 29 серпня 2018 року знову став учителем інформатики в тій самій школі №9 Краматорська – наказом по школі його зарахував директор ЗОШ Вячеслав Гіпіч в обхід міського управління освіти.

“Уранці в школу завітала наша громада, і він “відкликав заяву”, – розповів Потапчук.

Зазначається, що на розмову з Голдсбергом і Гіпічем прийшли учасники та ветерани АТО/ООС Руслан Усік, Костянтин Плюснін, представники місцевих громадських організацій, зокрема штабу Дмитра Яроша, інші небайдужі мешканці Краматорська.

Відтак Олександр Голдсберг відкликав свою заяву про прийом на роботу в ЗОШ №9, у зв’язку з чим скасовано наказ по школі від 29 серпня.

При цьому начальник управління освіти Краматорської міської ради Марина Мозольова розповіла, що після публікації в “Новинарні” 13 вересня це питання розглядалося на позачерговому засіданні директорів шкіл Краматорська, і всі установи освіти в місті отримали лист-нагадування про неприпустимість прийому на роботу вчителів, які є носіями ідей “русского мира”.

Як відомо, наприкінці листопада 2017 року звільнилася інформація про те, що вчитель інформатики ЗОШ №9 Краматорська на Донеччині Олександр Голдсберг звільнився з посади за власним бажанням. Цьому передував скандал з приводу його допису в соцмережі: краматорський педагог заявляв про свою любов до СРСР та ненависть до України, стверджував, що “Україна взяла найгірше з СРСР і Німеччини часів Гітлера”, обіцяв поплакати на могилах загиблих в “ДНР” і “ЛНР” та справити нужду на могили “воїнів АТО” – “фашистів і виродків, які вбивають мирних мешканців Донбасу”.

З вересня 2018 року Голдсберг знову почав працювати в школі №9, скориставшись наявністю там вакансії перед початком нового навчального року. Директор Вячеслав Гіпіч зарахував його на посаду наказом по школі, хоча начальник міськуправління освіти Мозольова заперечувала проти такого призначення. Вона заявила, що “відпрацьовує всі можливі варіанти” подальших дій, звертається до Служби безпеки України і просить надати правову оцінку ситуації.

Як інформувала “Новинарня“, з нового навчального року до викладання на Донеччині також поверталася вчителька хімії Черкашина, яка цього року була засуджена й відсиділа свій строк як інформаторка бойовиків “ДНР”.

Читайте також:
Під тиском громадськості “шпигунка “ДНР” Черкашина
звільнилася зі школи на Донеччині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна