З початку війни загинув 21 рятувальник

 

Від початку російської агресії на Донбасі загинув 21 працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомив президент Петро Порошенко 13 вересня на урочистостях з нагоди Дня рятувальника України, які відбулися в Маріїнському палаці, інформує прес-служба глави держави.

“За час протидії російській агресії загинув 21 представник рятувальної служби, а 38 отримали поранення”, – сказав Порошенко.

Він особливо відзначив роботу рятувальників в Авдіївці під час обстрілів міста в сісні-лютому 2017 року.

“У мене на все життя перед очима приклад замерзаючої Авдіївки на початку 2017 року – в надзвичайно складних умовах, коли агресор хотів поставити на коліна 20-тисячне українське місто. Коли разом із представниками Збройних сил, Служби безпеки України, інших силових підрозділів, ви рятували людей, які залишилися в 26-градусний мороз без тепла, газу, електроенергії. Рятувальники пішли відновлювати лінії електропередачі під снайперським вогнем російських найманців”, – сказав президент, згадуючи героїзм українських рятувальників.
“Ніхто не відмовився. Ніхто не сказав, що він боїться. Як на мене, це символ українського рятувальника”, – додав Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, тоді в Авдіївці загинули двоє рятувальників.

Читайте також:
Внаслідок обстрілу Авдіївки загинув рятувальник.
Директор АКХЗ переживає за Донецьк: “Бійня йде щосили”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна