Ветерана АТО вбила СБУ під час затримання в Харкові у справі рекету забудовників. ФОТО

оновлено, додано ім’я загиблого

Співробітники СБУ затримали в Харкові учасників організованого угруповання, “які тероризували місцевих підприємців, прикриваючись Харківською міською асоціацією ветеранів антитерористичної операції”. У сутичці під час затримання один з АТОвців був застрелений.
Про це в четвер, 13 вересня, повідомив прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що група зловмисників здійснювала напади на будівельні майданчики, де зводилися об’єкти комерційної нерухомості. Вони застосовували фізичне насильство, знищували та пошкоджували майно, блокували монтажні роботи підприємців.
За припинення, у тому числі, фізичного тиску на бізнес, вони від імені громадської ветеранської організації вимагали гроші, нібито на благодійність. Співробітники СБ України задокументували, що з одного із забудовників зловмисники вимагали 30 тисяч доларів США за не перешкоджання його законній господарській діяльності”, – розповіли в СБУ про схему зловмисників.

Правоохоронці затримали двох організаторів угруповання під час передачі останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 20 тис. доларів.

Фото СБУ:

затримання АТОвця з хабарем - Харків затримання АТОвця з хабарем - Харків _1 затримання АТОвця з хабарем - Харків _2
<
>

“Під час затримання один із зловмисників намагався вчинити збройний опір, погрожуючи застосувати проти них бойову гранату. Проти нападника була із дотриманням вимог законодавства застосована табельна вогнепальна зброя. Від отриманого вогнепального поранення він помер у лікарні. На жаль, він виявився колишнім учасником антитерористичної операції”, – ідеться у зведенні.

На фото можна побачити символіку ГО “Асоціація ветеранів АТО та патріотів України м. Харкова” (голова – Денис Семенюк (ФБ, відео).

ОНОВЛЕНО. Як інформує “Депо.Харків” з посиланням на поінформоване джерело у правоохоронних органах області, правоохоронці затримали саме голову ГО – Дениса Семенюка.
Внаслідок вогнепального поранення під час операції із затримання підозрюваних загинув Олексій Литовченко.
За даними видання, громадська організація Семенюка “близька до мера Геннадія Кернеса”.

Кримінальне провадження розпочате  за ст. 189 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення учасникам угруповання про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Операція проводилась спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Перевірку правомірності застосування співробітником СБ України табельної вогнепальної зброї перевіряє військова прокуратура Харківського гарнізону сил ООС, зазначили у Службі.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні в Харкові екс-командира “Східного корпусу” Ширяєва доправили в поліцію через справу про рейдерство. Надалі йому висунули підозру.
Перед тим сталася стрілянина з пораненими під час спроби рейдерського захоплення елеватора групою зловмисників із ветеранами АТО у складі в селі Занки на Харківщині. Поліція заявляла про затримання близько 50 рейдерів.

Читайте також:
Ветеран АТО Жора Турчак описав схеми, як його
бойові товариші рейдерять фермерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна