Досі не ідентифіковані 112 загиблих на Донбасі, – СБУ

 

Слідчими органами безпеки здійснюється 164 кримінальних провадження за фактами загибелі 2024 військовослужбовців і 793 цивільних осіб в районі проведення бойових дій на Донбасі, з них залишаються неідентифікованими 75 військових та 37 цивільних осіб.

Про це йдеться у відповіді Служби безпеки Україні на звернення Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, передає “Укрінформ“.

Дані наведего станом на 8 серпня.

У той же час за результатами розслідування зазначених кримінальних проваджень ідентифіковано 1949 військовослужбовців та 756 цивільних загиблих.

Окрім того, СБУ зазначає, що проблемою є питання відсутності достовірних списків особового складу добровольчих батальйонів та у ряді випадків відмови родичів забирати тіла загиблих військовослужбовців, попри встановлення збігів ДНК.

Як повідомляла “Новинарня“, 2 серпня набув чинності закон «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти», ухвалений парламентом 12 липня.
Згідно із цим законом родичі зниклих безвісти мають право знати долю про долю своїх близьких, зокрема про місце перебування людини або ж про місце і обставини загибелі і поховання.
Окрім того, передбачено право на членів сімей осіб, зниклих безвісти, на отримання пенсії у зв’язку зі втратою годувальника.
Також законом передбачено створення Єдиного реєстру осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Читайте також:
Поховали вдруге. Чому ідентифікація героїчних танкістів 30 омбр тривала 4 роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна