#SaveOlegSentsov: активісти влаштували мовчазний протест на правозахисній нараді ОБСЄ

 

Правозахисники провели акцію на підтримку ув’язненого в українця Олега Сенцова під час міжнародної конференції Організації з безпеки та співробітництва в Європі, яка розпочалася у Варшаві.

Як інформує агенція AP, учасники акції прийшли на захід у білих футболках із написом #SaveOlegSentsov. Під час вступної промови представника Росії на відкритті конференції протестувальники мовчки вишикувалися за спинами представників ОБСЄ.

“Щорічна нарада з людського виміру ОБСЄ у Варшаві розпочалася. На офіційному відкритті відбулася акція громадських активістів за звільнення політв’язнів в Росії”, – написав у своєму мікроблозі у “Твіттері” посол України в Польщі Андрій Дещиця, додавши відповідні фото.

Чимало учасників конференції також одягли футболки з закликом врятувати Олега Сенцова.

Конференція ОБСЄ, на якій обговорюватимуться питання дотримання прав і свобод людини, триватиме два тижні.

Нагадаємо, Олег Сенцов із 14 травня голодує в колонії у Лабитнангі на півночі Росії із вимогою звільнення всіх українських політв’язнів РФ.

Читайте також:
Петиція за звільнення Сенцова набрала 100 тисяч голосів,
попри закриття сайту Білого дому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна