Прем’єр-міністр невизнаної Абхазії загинув у ДТП, повертаючись з візиту до Сирії

 

Прем’єр-міністр маріонеткового уряду невизнаної міжнародною спільнотою Абхазії Геннадій Гагулія загинув у ДТП, щойно повернувшись із Сирії.

Як повідомляє російська преса, аварія сталася пізно ввечері 8 вересня.

На трасі Псоу — Сухум у колону автомобілів із членами урядової делегації Абхазії, яка їхала з Сочинського аеропорту після повернення із Сирії, врізався ВАЗ-2199, що виїхав на зустрічну смугу.

У результаті ДТП 70-річний Гагулія загинув, його водій та охоронець отримали незначні травми.

За даними місцевої прокуратури, 22-річний водій легковика, який спричинив аварію, перебував під дією наркотиків.

гагулія-дтп гагулія-дтп2
<
>
Автомобіль Toyota Camry, в якому перебував Геннадій Гагулія

Геннадій Гагулія був призначений очільником маріонеткового уряду Абхазії, яка з 2008 року перебуває під російською окупацією, у квітні 2018 року.

У Сирії він перебував разом із “президентом” Абхазії Раулем Хаджимбою в так званому “офіційному візиті”. Під час цього візиту був підписаний “договір про дружбу і співробітництво між двома державами” (тобто між підконтрольним Росії урядом Абхазії та урядом президента Сирії Башара Асада, якого підтримує Кремль).

Хаджимба повертався із Сочі в одній колоні з Гагулією, був свідком аварії й визнав, що цей інцидент явно не є терактом.

За іронією долі, 9 вересня в Абхазії відзначали 10-річчя встановлення дипломатичних відносин з Росією, яка першою визнала “незалежність” самопроголошеної Респуліки Абхазія 26 серпня 2008 року. Окрім РФ, її визнають лише Нікарагуа, Венесуела, Науру та Сирія (відповідне рішення уряд Асада ухвалив у травні 2018 року).
Острівні держави Вануату і Тувалу, які у 2011 році також визнали Республіку Абхазія, відкликали свої рішення про визнання у 2013-1014 роках.

Решта міжнародної спільноти визнає Абхазію територією Грузії.

Читайте також:
ДТП з проросійським президентом Молдови: соратники говорять про замах. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна