Польща створила нову дивізію ЗС – для прикриття лівого флангу

 

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про збільшення військової присутності на сході країни через формування нового підрозділу збройних сил – 18-ї механізованої дивізії.

“Я прийняв рішення про створення нового підрозділу Польської армії, командування якого буде розташована в Седльце. Новим командиром 18-ї механізованої дивізії буде бригадний генерал Ярослав Громадзінський”, – заявив Маріуш Блащак 9 вересня, про що повідомляє сайт відомства.

Дивізія буде сформована з трьох бригад – двох існуючих (1-ї бронетанкової й 21-ї бригади Підгальських стрільців) та однієї нової, яка буде невдовзі сформована.

“18-та механізована дивізія відповідатиме всім стандартам НАТО та буде готова до використання в рамках підкріплення союзників. Проте основним її завданням буде захист території Республіки Польща”, – йдеться в повідомленні міноборони РП.

Говорячи про ситуацію в галузі безпеки та завдання, що стоять перед польською армією, міністр Блащак зазначив, що створення четвертої дивізії посилює східний фланг і зумовлене ​​оперативною потребою.

“2018 рік буде записаний в історії польської армії та історії міста Седльце. У цьому році ми зосереджуємо зусилля на створенні більш чисельної польської армії, оснащеної більш сучасним обладнанням та більш вбудованою в структури НАТО. Звідси й процес модернізації та подальші контракти, підписання контракту на купівлю комплексів Patriot та переговори щодо дуже великого контракту для армії”, – сказав глава міноборони.

Читайте також:
Atlantic Resolve: НАТО посилило балтійський фланг
тисячами бронемашин і танків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.