ЄС: призначені вибори в ОРДЛО суперечать Мінським угодам

 

Європейський Союз вважає, що оголошення так званих “виборів” на території ОРДЛО суперечить Мінським домовленостям.

Про це йдеться в заяві речниці ЄС Майї Косьянчич, опублікованій у суботу, 8 вересня.

У ЄС наголошують, що реалізація Мінських угод всіма сторонами є ключем до досягнення стійкого мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

“У цьому контексті оголошення про те, що так звані “вибори” відбудуться у так званій “Луганській…” та “Донецькій народній республіці” 11 листопада 2018 року, суперечить духу та букві Мінських угод, які мають конкретні положення щодо організації місцевих виборів у цьому регіоні”, – заявили в Євросоюзі.

Там закликали уникати будь-яких кроків, які перешкоджатимуть реалізації Мінських угод.

“Ми сподіваємось, що в цьому відношенні Росія, зокрема, повністю використає свій вплив на сепаратистів”, – йдеться в заяві.

Наголошується, що ЄС повністю підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомляла “Новинарня“, 7 вересня сепаратисти на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили “вибори” своїх ватажків і “депутатів” на 11 листопада.

Читайте також:
Призначенням виборів в ОРДЛО Москва йде на захострення конфлікту
на Донбасі, – Геращенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна