На навчаннях “Rapid Trident 2018” відпрацювали навчальний бій із лазерною системою MILES

 

Під час багатонаціональних навчань “Rapid Trident 2018”, що тривають на Яворівському полігоні на Львівщині, 8 вересня було проведено реальне тренування в умовах навчального бою.

“…Серед численних завдань, що виконували військові підрозділи держав-учасниць, наймаштабнішим заходом було відпрацювання завдання із висування механізованого підрозділу у визначений район. Диверсійно-розвідувальна група умовного противника, роль якого виконував український підрозділ OPFOR, влаштувала засідку на шляху руху колони. Метою «диверсантів» було або знищити або суттєво затримати українських піхотинців…
Проте і наші піхотинці розуміли важливість та небезпеку свого маневру. Тому здійснили низку протидиверсійних заходів. Місце засідки було вчасно викрито розвідниками батальйонно-тактичної групи, які вчасно надали командуванню реальну інформацію щодо розташування та орієнтовних сил ворога. Завдяки цьому командир українського підрозділу отримав час та можливість відпрацювати кілька варіантів розгрому ДРГ супротивника.
Обраний варіант, який передбачав спішування піхоти поза полем зору ворожих спостерігачів та глибокий обхідний маневр, виявився вдалим. Раптовою атакою з тилу ворожі диверсанти були вибиті з підготовлених ними оборонних рубежів, і більша їх частина наразилась на “кинджальну” гостинність імпровізованої контрзасідки піхотинців, які прицільним вогнем зі штатної автоматичної зброї знищили противника.
Ту частину умовних диверсантів, яка спробувала закріпитися у порожніх будівлях та покинутому бункері, довелося «зачищати» із застосуванням гранат та важкого піхотного озброєння”, – розповіли в прес-центрі Rapid Trident.

Зазначається, що обидві сторони умовного зіткнення використовували систему MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System). Ця система передбачає наявність лазерних приймачів та передавачів на кожному бійцеві та кожній одиниці техніки, а її лазерне наведення синхронізовано з холостими пострілами. Це дає змогу максимально правдиво імітувати картину бою – адже в руках бійця реальний автомат, з майже реальним пострілом.
Відповідно до точки прицілювання, учасники гри отримують поранення, які зчитуються спеціальним контрольним пристроєм. Це дозволяє зрозуміти похибки бійця під час маскування або пересування полем бою.
“Важливо, що це обладнання встановлено не лише на піхотне озброєння, а й на гармати та інше озброєння бойових машин”, – додали в прес-центрі.

Результатом навчального бою став неоцінений досвід наших військовослужбовців, який, можливо, врятує їм життя на полі бою, зазначає об’єднаний прес-центр “Rapid Trident 2018”.

У навчаннях “Rapid Trident 2018” беруть участь військові підрозділи 14 країн-членів та партнерів НАТО: Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина і військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади ім. гетьмана Костянтина Острозького.
До маневрів залучені понад 350 одиниць техніки і 2200 військовослужбовців.

Читайте також:
На Львівщині стартують масштабні військові навчання Rapid Trident-2018

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна