У Польщі висунули обвинувачення чиновнику, який шпигував на Росію для “Північного потоку”

 

Прокуратура Польщі у четвер, 6 вересня, висунула обвинувачення колишньому співробітникові міністерства економіки країни у шпигунстві на користь російського Головного розвідувального управління.

Чоловіка на ім’я Марек В. звинувачують “в участі у діяльності військової розвідки ГРУ Росії, спрямованої проти Польщі у 2014-16 роках”, передає “Німецька хвиля”.

Йому закидають передачу інформації, отриманої під час роботи в міністерстві.

За даними місцевих ЗМІ, Марек В. передавав у Росію інформацію про плани Польщі щодо зменшення залежності від російського газу та протидії реалізації проекту газопроводу “Північний потік-2”, проти будівництва якого послідовно виступає Варшава.

Підозрюваного затримала у березні польська контррозвідка ABW. Якщо його визнають винним у шпигунстві, йому загрожує 10 років ув’язнення.
Дата початку судових слухань поки невідома.

Це вже не перше викриття імовірних російських агентів за останній період: напередодні в Естонії арештували двох естонських росіян, у тому числі військового офіцера. Їх підозрюють у державній зраді через передачу російському ГРУ державної таємниці.

Читайте також:
У Польщі затримали підозрюваного у шпигунстві на користь РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна