“Укроборонпром” за допомогою польських технологій готує серійне виробництво вибухових речовин

 

Україна за допомогою польських технологій готує серійне виробництво вибухових речовин і порохів.
Про це заявив один із керівників “Укроборонпрому”, інформує сайт відомства 6 вересня.

“Трансфер технологій з Польщі дозволить Україні забезпечити на своїй території замкнутий цикл виробництва метальних і вибухових речовин. Таким чином ми впритул наблизимося до серійного виробництва боєприпасів”, – сказав директор дивізіону високоточної зброї і боєприпасів ДК “Укроборонпром” Андрій Артюшенко, коментуючи результати переговорів із представниками компанії MESKO S.A., що входить до Польського оборонного холдингу.

За його словами, польські партнери в рамках співпраці поставляють деякі комплектуючі для маршових двигунів ракет, що вироблені на підприємствах “Укроборонпрому”.

“Особливу увагу приділили питанням науково-технічного співробітництва зі створення перспективних вибухових сумішей з метою освоєння виробництва на підприємствах концерну бойових вибухових речовин посиленої могутності. Українська та польська сторони домовилися про спільну роботу зі створення нових рецептур порохів, із застосуванням більш сучасних технологій, які якісно відрізняються від радянських стандартів”, – підкреслив Артюшенко.

На його думку, в найближчі місяці будуть підготовлені документи, які необхідні для старту цих робіт.

“Наша мета – вивести співробітництво України та Польщі на стратегічний рівень. Наші технології вже дозволили Польщі створити власні високоточні боєприпаси калібру 155 і 122 мм. Тепер ми розраховуємо на підтримку партнерів”, – заявив Андрій Артюшенко.

Він переконаний, що кооперація з польськими партнерами дозволить “Укроборонпрому” знизити вартість кінцевого продукту.

“Наше завдання – забезпечити потреби української армії і стати більш конкурентними на міжнародному ринку”, – наголосив Артюшенко.

Читайте також:
Україна і Польща готують спільний комплекс ППО малої дальності

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна