Німця, який на авто пробився через кордон із Польщі, зупинили “кактусом”. ВІДЕО

 

У пункті пропуску “Краковець” у Львівській області 39-річний німець на авто намагався проскочити через кордон із Польщі в Україну. Польські прикордонники зробили кілька попереджувальних пострілів, але зупинити порушника вдалося вже на українському боці.

“Знесені металеві ворота та блокувальні пристрої, а ще так званий “кактус”, з якого автомобіль повиривав кілька голок. Такі наслідки прориву кордону”, – йдеться в сюжеті ТСН.

О 9-й ранку іноземець на “Рено” увірвався на ділянку польсько-українського кордону з боку РП і зносив усе на шляху.

“Його швидкість була висока і поведінка за кермом загрожувала життю та здоров’ю людей, які перебували в пункті пропуску. Тому наші охоронці кордону зробили кілька попереджувальних пострілів”, – розповіла речниця Бещадського відділу прикордонної варти Республіки Польща Ельжбета Пікор.

Спроби поляків були марними – водій на шаленій швидкості влетів на українській бік.

“Збивши шлагбаум при в’їзді в пункт пропуску, автівка не зупинилася та продовжувала рух. Прикордонники Мостиського загону негайно провели заходи для зупинки порушника та застосували засоби примусової зупинки.
Транспортний засіб зупинився, пробивши колеса та знісши ще один шлагбаум. Водія затримала група реагування спільно з представниками поліції. Також організовано взаємодію з прикордонниками Польщі”, – ідеться в повідомленні ДПС України.

У порушника знайшли паспорт громадянина Німеччини, а його автівка мала швейцарську реєстрацію.

Зважаючи на стан затриманого, він може бути під впливом наркотичних засобів або алкоголю, заявляє прес-центр ДПСУ.

“Порушника уже повезли до суду. На нього чекає покарання одразу за кількома статтями – за прорив кордону, злісну непокору правоохоронцям, а також ще низка покарань за порушення правил дорожнього руху”, – додали в ТСН.

Фото: ДПСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна