На Львівщині стартують масштабні військові навчання Rapid Trident-2018

 

У Львівській області в понеділок, 3 вересня, відбувається відкриття міжнародних військових навчань “Rapid Trident-2018” – найбільших в Україні спільних сухопутних навчань підрозділів ЗСУ та армійських підрозділів іноземних держав.

Як повідомила прес-служба Генштабу, щорічний “Rapid Trident” є кульмінацією щорічних багатонаціональних маневрів, які засвідчують підтримку України з боку іноземних союзників та парнерів.

Їх відкриття відбудеться на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський район, Львівська область).

Маневри триватимуть до 15 вересня. У них візьмуть участь близько 2300 військовослужбовців із понад десятка країн – партнерів по НАТО.

У фінальній конференції з підготовки маневрів брали участь представники ЗС України, США, Польщі, Румунії, Молдови, Болгарії, Грузії, Азербайджану, Литви, Туреччини, а також експерти НАТО.

Керівництво Львівського гарнізону і командування міжнародного військового навчання звернулося до мешканців навколишніх населених пунктів Яворівського району та громадян, які планують свій відпочинок у цій місцевості, з проханням з розумінням поставитися до певних незручностей, пов’язаних з проведенням міжнародних військових навчань і посиленими заходами безпеки з боку військових.

Читайте також:
“Остаточно знищили умовного противника”. На Львівщині завершилися
навчання Rapid Trident 2017

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна