МЗС Франції: убивство Захарченка не скасовує “Мінськ” і “Нормандію”

 

Смерть ватажка “ДНР” Олександра Захарченка не скасовує необхідності виконання Мінських домовленостей і проведення зустрічей у “нормандському форматі”.

Про це йдеться в коментарі на сайті  МЗС Франції.

“Останні події на сході України навряд чи ставлять під сумнів зобов’язання сторін щодо Мінських домовленостей, а також актуальність зустрічей у нормандському форматі між Німеччиною, Францією, Росією та Україною”, – сказано в повідомленні.

“Саме через те, що може виникнути напруженість, необхідно сумлінно проводити переговори”, – зазначили у міністерстві.

Раніше в МЗС Німеччини також вказали на те, що вбивство Захарченка не має негативно вплинути на реалізацію Мінських угод та продовження переговорного процесу.

Раніше різні російські політики, зокрема глава МЗС Росії Сергій Лавров, заявляли про неможливість ведення переговорів у “нормандському форматі” після ліквідації Захарченка.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна