Відомий дослідник Голодомору професор Шитюк знайдений убитим на зйомній квартирі

 

Професор Миколаївського національного університету ім. Сухомлинського Микола Шитюк був знайдений мертвим з ножем у спині в квартирі будинку по вул. 3-й Слобідській у Миколаєві.
Про це місцевому виданню “Новости-N” повідомило джерело в прокуратурі.

Шитюка виявила господиня квартири. Жінка, яка 1 вересня здала йому квартиру на три години, після закінчення цього часу почала дзвонити орендареві, однак його телефон не відповідав. Коли вона приїхала на квартиру, то виявила чоловіка з ножем у спині без ознак життя.

На місце події прибули слідчо-оперативна група Центрального відділу поліції.

Тіло вбитого Миколи Шитюка після проведення всіх оперативно-слідчих дій на місці відправили на судово-медичну експертизу.

З якою метою 64-річний Шитюк опинився на зйомній квартирі, і що саме там сталося, належить з’ясувати слідству.

Як повідомили в ГУ НП Миколаївщини, слідчим відділенням Центрального відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст.115 КК України (“умисне вбивство”), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Видання “Новости-N” зазначає, що тіло Шитюка було знайдено в тому самому будинку, в якому у 2012 році зґвалтували й задушили Оксану Макар, що викликало всеукраїнський резонанс.

Професор, доктор історичних наук Микола Шитюк був одним з найбільш відомих в Україні та за її межами дослідників Голодомору 1933 року. Він автор понад 200 наукових праць, опублікованих в Україні та за кордоном. З 2008 року обіймав посаду директора навчально-наукового інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.
Він – заслужений діяч науки і техніки України, відмінник освіти України, лауреат премії імені Миколи Аркаса. Був нагороджений орденом “За заслуги” 3-го ступеня.

Читайте також:
Поляка, який у Києві зарізав чоловіка й опирався поліції,
арештували на два місяці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна