Разом із Захарченком Лавров хоче поховати “нормандський формат”

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про неможливість ведення переговорів у «нормандському форматі» після ліквідації ватажка терористичної організації «ДНР» Олександра Захарченка.

Як передає УНІАН у РФ, про це Лавров сказав журналістам у Москві.

«За нинішної ситуації, звичайно, неможливо розмовляти про найближчі зустрічі у «нормандському форматі», як цього хотіли багато європейських партнерів. Це серйозна ситуація, яку потрібно проаналізувати. Ми зараз цим займаємося», – сказав Лавров.

«Це провокація, відверта, спрямована на зрив виконання Мінських домовленостей. Вони, щоправда, і так не виконувалися київською владою», – додав він.

Раніше, 22 серпня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про розгляд можливості зустрічі очільників зовнішньополітичних відомств країн «нормандської четвірки» у Нью-Йорку у другій половині вересня в рамках засідання Генеральної асамблеї ООН.

Як інформувала “Новинарня“, у п’ятницю, 31 серпня, близько 17:00 у центрі Донецька пролунав вибух у ресторані “Сепар”. В результаті підриву смертельне поранення отримав ватажок “ДНР” Олександр Захарченко.
Також повідомлялося про загибель ще однієї особи та поранення ще дев’ятьох, зокрема “глави міністерства зборів і доходів ДНР” Олександра Тимофєєва.

За даними ЗМІ, кафе “Сепар” належало самому Захарченку або його охоронцю і добре охоронялося.
У зв’язку з цим багато коментаторів виключають версію щодо дій українських спецпризначенців.

У замаху на ватажка “ДНР” підозрюють одного з його охоронців, який зник з місця вибуху. Про це ввечері 31 серпня повідомив російський канал “Лайф”. Було перекрито всі пропускні пункти на “кордонах” ОРДО для розшуку підозрюваного.

Водночас новопризначений “в. о. глави ДНР” Дмитро Трапезников заявив на брифінгу, що українським силовикам вдалося провести диверсію, і винні (в ОРДО) будуть покарані.

Читайте також:
Ліквідація Захарченка: “затримка ДРГ”, телеграма від Путіна,
порушена в РФ справа

Ліквідація Захарченка: на поминках Кобзона вибухнула лампа, вбитих двоє

Захарченко забрав два дні жалоби в Кобзона. І день у школярів

“Менеджер Ахметова по лінії Путіна”. Хто такий Трапезников, який очолив “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна