Силовики викрили в Києві групу наркоділків на чолі з ветераном, які ще й продавали зброю з АТО

 

Удома в АТОвця – колишнього бійця батальйону поліції “Золоті ворота” – виявили незаконну зброю. Обшук у Києві відбувся після того, як учасник бойових дій був затриманий після збуту амфетаміну.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Ветеран “Золотих воріт” був затриманий після продажу за 1 тис. доларів США психотропної речовини “амфетамін” у кількості 180 грамів 29 серпня.

Затримання проводилося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводження співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України, повідомили в прокуратурі.

Надалі під час обшуку за місцем проживання затриманого виявили дві гранати РГД та 80 патронів калібру 7,62, а також психотропні та наркотичні речовини.

Зазначається, що зловмисник збував наркотики і зброю й раніше.

“Крім цього, у рамках проведення негласних слідчих (розшукових) дій також задокументовано факт збуту затриманим 06.07.2018 психотропної речовини «амфетамін» у кількості 100 грам та 8 патронів калібру 5,45, за які він одержав 760 доларів США, а також викрито злочинну діяльність ще двох учасників злочинного угрупування. Ці двоє організували діяльність лабораторії з виготовлення психотропних речовин в гаражному приміщенні одного з гаражних кооперативів м. Києва. Обох «нарковиробників» затримано”, – ідеться в повідомленні.

У гаражі було виявлене “приладдя для виготовлення психотропних речовин, самі речовини та їх окремі компоненти”.

Усім трьом затриманим готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Колишньому поліцейському – у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 (носіння чи збут зброї без дозволу) та ч. 3 ст. 307 КК України, а двом “нарковиробникам” – у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 (розповсюдження наркотиків) КК України.
Готується клопотання до суду про обрання відносно всіх підозрюваних запобіжного заходу у виді взяття під варту, зазначили у військовій прокуратурі.

Читайте також:
“Наркодилер”-строковик із Десни отримав вирок – рік дисбату

У Києві затримали озброєного нацгвардійця-“дилера” з амфетаміном. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна