Під тиском громадськості “шпигунка “ДНР” Черкашина звільнилася зі школи на Донеччині

 

Вчителька з Донеччини Ольга Черкашина, яка шпигувала на “ДНР”, була засуджена і відбула строк ув’язнення, таки не буде з 1 вересня навчати дітей. Вона написала заяву про звільнення зі школи за власним бажанням.
Про це “Новинарні” повідомили у відділі освіти Костянтинівської районної державної адміністрації Донецької області.

Із СІЗО 59-річна Черкашина повернулася на роботу до школи в селі Маркове Костянтинівського району. Однак під тиском громадськості мусила звільнитися.

“У школі Маркового вона не працює. Вже. Відучора. Вона написала заяву за власним бажанням”, – розповіла “Новинарні” 31 серпня керівник районного відділу освіти Наталія Костомарова.

За її словами, Ольга Черкашина мала намір поновитися у школі та з 1 вересня знову почати викладати хімію. Але передумала.

У школі села Маркове також зазначають, що посада вчителя хімії – вакантна, і вони активно шукають фахівця на цю посаду.

Як писала напередодні “Новинарня“, батьки анонімно та через соціальні мережі обурювалися з приводу того, що засуджена Ольга Черкашина з 1 вересня навчатиме їхніх дітей. Громадські організації написали звернення до керівника Донецької військово-цивільної адміністрації Олександра Куця, аби він розібрався із кадровою проблемою у сільській школі.

59-річну вчительку хімії з Костянтинівки Ольгу Черкашину затримали на початку 2018 року за підозрою в сприянні діяльності терористичній організації. За версією слідства, вона “зливала” на “гарячу лінію” “МГБ ДНР” інформацію про чисельність та місця дислокації підрозділів Збройних сил України й інших військових формувань.
Жінці оголосили про підозру за статтею 258-3 Кримінального кодексу України та судили у Вінниці.

На суді Черкашина свою співпрацю з бойовиками “ДНР” пояснювала так:

– Ну говорила по телефону, у нас все місто говорить по телефону. Мені скоро 60 років буде, ну яка терористка в такому віці? У мене і думок не було, що з цього може бути тероризм!
І на “ті” теми ми теж говорили! А що, про це всі знають, що українські солдати сплять із нашими дівками-сифілітичками! І про те, що “Гради” щоранку зі стрільбищ повертаються, і про те, що стріляють вони по Донецьку. Про це все місто говорить! У мене мамі скоро буде 90 років, я її утримую, як вона буде без мене?

15 червня 2018 року вироком Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Черкашину було засуджено до шести місяців позбавлення волі.
Обвинувачена пішла на угоду із прокурором про визнання винуватості.

підготувала: Людмила Кліщук

Читайте також:
Ступор після обміну. Як у судах розвалюються справи коригувальників “ДНР”

Освітній фронт Донбасу: важливість боротьби за голови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна