З початку ООС контррозвідка СБУ викрила на Сході півсотні бойовиків і їх поплічників

 

З початку ООС (30 квітня) українські силовики зі складу Об’єднаних сил на Сході викрили понад півсотні бойовиків та їхніх поплічників.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив прес-центр операції 30 серпня.

“В результаті системних заходів, які реалізовуються співробітниками військової контррозвідки СБУ зі складу Об’єднаних сил у взаємодії з іншими правоохоронними органами, від початку операції Об’єднаних сил викрито 51 учасника та посібника терористичних організацій «ЛНР/ДНР», 39 із яких затримано, 12 оголошено у розшук”, – сказано в повідомлення.

Зазначається, що упродовж травня-серпня 2018 року за матеріалами військової контррозвідки СБУ судовими інстанціями Донецької та Луганської областей винесено 26 (21 та 5 відповідно) обвинувальних вироків за статтями 256 «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності», 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації» та 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» КК України.

До позбавлення волі на строки від 6 до 9 років засуджено п’ять колишніх бойовиків, від 3 до 5 років отримали 14 прихильників «руського миру», які зазіхали на територіальну цілісність України.
На 3 та менше років позбавлені волі сім осіб, які сприяли діяльності терористичних організацій.

“Частина затриманих громадян України, які були обманом втягнуті до проросійських бандформувань, не мали на своїх руках крові та співпрацювали зі слідством, надаючи допомогу зі встановлення організаторів та найбільш активних учасників протиправних дій на Донбасі, звільнені від кримінальної відповідальності”, – зазначили в прес-центрі.

На розгляді в судах знаходяться три справи, ще за шістьма кримінальними провадженнями тривають слідчі дії.

Читайте також:
Умовна кара. Українські суди масово “пробачають” сепаратистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна