Макрон закликав оновити відносини ЄС із Росією

 

 

Євросоюзу необхідні “стратегічні відносини” з Росією й Туреччиною заради міжнародної стабільності.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Reuters.

Французький лідер закликав “оновити” взаємодію з Москвою з питань кібербезпеки й оборони.

“Я вважаю, що ми маємо повністю оновити наші відносини з Росією після завершення холодної війни. Нашим інтересам відповідає, щоб у ЄС були стратегічні відносини як із Туреччиною, так і з Росією. Це принесе стабільність, а в довгостроковій перспективі це принесе більше сил і узгодженості”, – зазначив Макрон.

Про те, що Євросоюзу слід модернізувати відносини з Росією, Макрон сказав під час візиту у Фінляндію.

“Але не йдеться про те, щоб просто забути останні кілька років, це було б не правильно. Йдеться про реалістичні речі, про більш глибоку співпрацю”, – додав президент Франції, наголосивши, що Росія повинна спочатку продемонструвати прогрес у низці проблем, зокрема у відновленні миру в Україні.

У свою чергу, президент Фінляндії Саулі Ніїністьо, який стояв поруч з Макроном, додав, що хотів би побачити спершу зміни у поведінці Росії і її рух у напрямку виконання Мінських угод. А лише тоді їй можна бул  б запропонувати нові стратегічні відносини.

“Росія хоче тісніших економічних зв’язків з Європою. Але ми не можемо це зробити, поки питання України лишається відкритим”, – цитує реакцію президента Фінляндії The New York Times.

Читайте також:
Макрон відвідав фінал ЧС-2018 у Москві й зустрівся з Путіним

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна