Кабмін підтримав проект рішення про санкції щодо компаній РФ, які будували Кримський міст

 

Кабінет Міністрів України внесе на розгляд Ради нацбезпеки і оборони перелік 19 юридичних осіб, до яких мають бути застосовані санкції через їх причетність до незаконного спорудження Керченського мосту між Краснодарським краєм РФ та Кримом.
Як повідомляє сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, таке рішення було прийняте в середу, 29 серпня, на засіданні уряду.

Зокрема, Кабмін схвалив проект щодо розпорядження про застосування санкцій до компаній, причетних до будівництва Керченського мосту.

У МінТОТ нагадали, що будівництво мосту через Керченську протоку є незаконним. Генеральним підрядником з проектування і будівництва транспортного переходу через Керченську протоку визначено ТОВ “Стройгазмонтаж” (РФ). 24 березня 2016 року було оприлюднено перелік компаній, що були визначені субпідрядниками будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

“У зв’язку з цим МінТОТ ініціювало питання застосування санкцій до 19 юридичних осіб (приватних компаній та компаній у федеральній власності РФ, федеральних установ РФ), які є керівниками/засновниками юридичних осіб, залучених до процесу незаконного будівництва Керченського мосту, з урахуванням наявної інформації, та підготувало відповідний пакет документів”, – зазначено в повідомленні.

До проекту санкційних списків потрапили такі компанії, як ТОВ “Стройгазмонтаж” (виконавець з проектування і будівництва), його дочірня компанія ТОВ “СГМ-Міст” (Москва), головний проектувальник АТ “Інститут Гіпробудміст – Санкт-Петербург” (Санкт-Петербург), субпідрядники ПАТ “Мостотрест” (Москва), ТОВ “Портгідробут” (Новороссійськ) тощо.

Запровадження санкцій до всіх причетних юридичних осіб, що брали участь у незаконному будівництві Керченського мосту, унеможливить економічні відносини їх з Україною та “дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами Європейського Союзу та Сполученими Штатами Америки”.

“Більшість з переліку юридичних осіб так чи інакше залучені до здійснення Російською Федерацією великих інфраструктурних проектів, спрямованих на незаконне включення інфраструктури тимчасово окупованого Кримського півострова до складу Російської Федерації. В тому числі на забезпечення транспортної доступності Кримського півострова з території Російської Федерації”, – заявили в МінТОТ.

Зазначається, що надалі відповідне розпорядження буде винесене на розгляд РНБО України.

Як інформувала “Новинарня“, раніше Рада ЄС уже запровадила санкції проти шести компаній, причетних до незаконного спорудження мосту через Керченську протоку до окупованого Росією Криму. Під санкції, які набули чинності 31 липня 2018 року, потрапили «АО «Институт Гипростроймост – Санкт-Петербург», «ПАО «Мостотрест», «Судостроительный завод «Залив», «ООО «Стройгазмонтаж» (груп СГМ), «OOO «Стройгазмонтаж-Мост» та «АО «ВАД».
Ці санкції чинні до 31 січня 2019 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна