Доба ООС: ворог застосовує ствольну артилерію і сам несе втрати

 

Упродовж минулої доби, 28 серпня, окупанти 32 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ, в тому числі із застосуванням забороненого важкого озброєння.

Як повідомив прес-центр ООС у ранковому зведенні, російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках – із танків, ствольної артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 82 і 120 мм.

“Ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Попасна, Троїцьке, Новолуганське, Майорське, Південне, Новгородське, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине.
В районах населених пунктів Троїцьке, Новолуганське, Новгородське, Новомихайлівка, Чермалик, Гнутове, Лебединське, Водяне окупанти здійснили 9 обстрілів позицій Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами ствольної артилерії та мінометів. Крім того, поблизу Лебединського противник обстріляв наші позиції з танків”, – йдеться у зведенні.

При загостренні ситуації підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь для придушення вогневих засобів противника.

Офіцери української сторони СЦКК за добу зафіксували два випадки обстрілів збройними формуваннями РФ населених пунктів – Залізне, Верхньоторецьке.

“Збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, опублікованому 28 серпня 2018 року, бойовики збройних формувань РФ не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для моніторингу у районах населених пунктів Новоазовськ, Заїченко”, – відзначили в штабі ООС.

За добувтрат з боку ЗСУ немає.

За даними розвідки, трьох окупантів знищено.

З початку доби 29 серпня, до 7:00, окупанти двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил з великокаліберних кулеметів – поблизу населених пунктів Гнутове та Талаківка.

Читайте також:
“Це держава достойна, щоб за неї воювати”.
Історія поляка, який отримав український паспорт і пішов до ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна